De Lions van Almere Veritas bestrijden samen met het district de plastic vervuiling in de wereld. En natuurlijk beginnen wij bij onszelf.

Allereerst werken we aan bewustwording. Dit doen we door lespaketten voor de alle basisscholen in Almere ter beschikkig te stellen. Met behulp van deze lespaketten kunnen de leerlingen op een leuke maar indiringende wijze gewaar worden wat deze vorm van vervuiling met onze omgeving doet en wat dat betekent voor de gehele wereld.

De tweede stap in het project is de organisatie van een Treasure Hunt in Almere met zoveel mogelijk basisscholen, waarbij ook de ouders worden betrokken. Het doel: de inzameling van zoveel mogelijk zwerf plastic. Dit zullen we op de Grote Markt aan de lokale politiek aanbieden om ook daar de bewustwording verder te vergroten.

De derde stap in het project is de organisatie van één of meer "musical"voorstellingen voor de ouders van alle kinderen uit onze zone, waar zij op ludieke wijze nogmaals kunnen kennisnemen van het belang om onze aarde schoon te houden in het belang van onze kinderen.

 

lastic