26/06/2019

Lions Club Almere Veritas levert mooie bijdrage aan Natuurtuin Oranje Huis Flevoland-Gooi en Vechtstreek

Op 23 mei is de natuurspeelplaats bij het Oranje Huis in Almere geopend. Een fantastische speelplek waar alle kinderen van het Oranje Huis, samen met hun moeders, kunnen spelen en kennismaken met de natuur. De natuurtuin heeft een zand- en waterspeelplek, een moestuin en een konijnenren waar de konijnen kunnen spelen en snuffelen. Lions Club Almere Veritas heeft een mooie bijdrage kunnen leveren in de vorm van een speelkeuken in de tuin.

Het Oranje Huis in Almere is onderdeel van de Blijf Groep. De Blijf Groep biedt opvang, ondersteuning en begeleiding aan vrouwen, mannen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Het uitgangspunt is het geweld te stoppen en veiligheid te creëren door hulp op maat. Cliënten die wonen in de opvang kunnen hun huisdier meenemen. Uit onderzoek is gebleken dat spelen, natuur en dieren een positief effect hebben op het zelfvertrouwen van kinderen. Het vermindert stress en maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun problemen. 

Blijf Groep heeft deze natuurtuin kunnen realiseren mede dankzij het project Huisje Boompje Beestje van de Stichting Kinderpostzegels en IVN Natuureducatie. Dit project heeft tot doel opvanginstellingen kindvriendelijker te maken door plekken te realiseren waar kinderen lekker kunnen buitenspelen en spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken.